SharePoint Search Box has disappeared


If you go to your SharePoint site and your search box is missing then your search service isn’t running correctly here are things that I have done in the past to get it going

  1. Perform an IIS reset (quite often this gets everything going again)
  2. In Central Admin go to services on farm (http://<CentralAdminSite>/_admin/Server.aspx) and check your search service is running.
  3. In ‘Services’ on your server check that the search services are running.
  4. In IIS check that your App pools for the Search Service (and any others SharePoint Services) are running – none should have a little black square.  If they are not, start them and check after a few minutes to see if they are still running, if not check the username and passwords they are running under (see 5.)
  5. In the app pool right click and select advanced settings then re-enter the identity name and password
  6. Check search scopes are set up correctly
  7. If all of the above fails you may have to resort to creating a Search Service Application in central admin. (http:// <CentralAdminSite>/_admin/ServiceApplications.aspx) – Remember to associate you Web Applications to this new Search Service once you have it all configured
Advertisements

About SharePoint Surfer

A SharePoint professional working in local council, experiencing the pointy end of SharePoint.

Posted on January 20, 2012, in Search, SharePoint and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: